Search in Videos, Members, Events, Audio Files, Photos and Blogs חפש
Petra de Vos
e.motion

Petratje|Netherlands


My Blog

«אחורה

De opkomst van online banken

Jul 26, 2020

249 צפייות
     (0 אחוז צפייה)

De groei van het marktaandeel van online versus offline is nog steeds in volle gang. Deze groei zal zeker ook niet afvlakken in de komende jaren. Sterker nog, er zijn nog genoeg branches waar de shift naar online pas net op gang is gekomen.

Internetbankieren of online bank

Iedereen is wel bekend met internetbankieren. Wat echter minder bekendheid geniet zijn de geheel online banken. Dit zijn banken die geen kantorennetwerk hebben. Alles doe je online via deze banken. Op die manier kunnen zij veel kosten besparen waardoor het aanbieden van diensten goedkoper wordt.

De opkomst van online banken

Een van de grootste online banken op dit moment is de N26 bank. Deze Duitse bank heeft inmiddels miljoenen klanten en daar komen maandelijks nog vele nieuwe klanten bij. In onze ogen is dat geen verrassing. Er zijn namelijk geen kosten verbonden aan het openen van een bankrekening. En naast dat je niet hoeft te betalen voor het openen van een bankrekening, zijn er ook geen maandelijkse kosten verbonden aan het aanhouden van een bankrekening.

Uitgebreide betaalpakketten

Dat wil zeggen, het standaardpakket is gratis. Er zijn ook betaalpakketten waarvoor je wel dient te betalen. Echter, in dat geval krijg je ook veel extra`s. Denk bijvoorbeeld aan verschillende verzekeringen. Er bestaat zelfs een pakket waarbij er een verzekering voor de mobiele telefoon is inbegrepen.

Onze eigen ervaringen met deze Duitse bank

Persoonlijk hebben wij ook een bankrekening bij de N26. Wij zijn hier erg tevreden mee. Wat ons aanspreekt naast dat het geheel gratis is, zijn de tarieven en wisselkoersen die in rekening worden gebracht bij een transactie in vreemde valuta. 


Of je nu in het buitenland betaald, of je bestelt iets online wat in dollars dient te worden betaald, je bent goedkoper uit dan dat je dit doet met een standaard betaalrekening of via een creditcard. Dit komt omdat er geen toeslag wordt toegepast op de geldende wisselkoers.

Lage transactiekosten bij vreemde valuta

Daarnaast is het ook nog eens zo dat indien je iemand direct betaald vanaf jouw bedrag in een ander bedrag dan euro`s dat de transactiekosten ook veel lager zijn. Dan praat je over een fractie van hetgeen een ABN AMRO of Rabobank in rekening brengt.


En al deze voordelen heb je gewoon door het openen van een bankrekening waarvoor je niet hoeft te betalen. Het openen van een online bankrekening bij de N26 is daarnaast ook nog eens super eenvoudig. 

Snel en eenvoudig een bankrekening openen

Je kan via het internet eenvoudig een bankrekening openen. Vervolgens dien je de app te downloaden en een paar stappen te doorlopen om het openen van de bankrekening te bevestigen. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van zeer geavanceerde technologie. 

De meest geavanceerde technologie

Zo dien je een kopie van een identiteitsbewijs up te loaden en vervolgens via de camera van jouw telefoon een foto van jouw gezicht te maken. Op die manier wordt er door gezichtsherkenningssoftware geverifieerd dat je echt de persoon bent die je beweert te zijn via het uploaden van een identiteitsbewijs.


Dergelijke geavanceerde technologie wordt er ook gebruikt voor de beveiliging van de gegevens. En niet te vergeten zie je de technologie ook terug bij de verschillende functies van de app. 


De fintech bedrijven waartoe ook een Bunq behoort hebben een revolutie in gang gezet. En deze is in onze ogen nog lang niet ten einde.